Uncategorized

Harukaze 7 (2012) on ilmestynyt

Tämän päivän Suomessa on varsin helppoa törmätä Japaniin ja japanilaisuuteen. Kuluneen vuoden aikana olemme voineet erilaisten medioiden välityksellä seurata Japanin toipumista kevään 2011 katastrofista. Samaan aikaan kasvava joukko suomalaisia omaa myös henkilökohtaisia suoria kontakteja Japaniin ja kiinnostus kielen opiskeluun on säilynyt korkeana. Lisäksi japanilaiset turistit ja esimerkiksi entistä tukevammin Suomeen rantautunut japanilainen ruokakulttuuri ovat pitäneet huolen siitä, ettei japanilaisuutta tarvitse useinkaan lähteä etsimään lähiympäristöä kauempaa. Yhteyksien ja kiinnostuksen kasvu ovat oivaa maaperää seitsemännelle (2012) Harukaze-julkaisulle, joka tarjoaa edeltäjiensä tavoin yliopistollisiin tutkielmiin perustuvaa luettavaa Japanin kulttuurista ja yhteiskunnasta.

Harukaze – Kirjoituksia Japanin kulttuurista on Oulun yliopiston Japani-opintojen verkkojulkaisu.

You may also like...